Як правильно в'ялити рибу на сонці чи в тіні?

Суха риба тверда та добре солона. Здавна рибу сушили підвішеною на стояках або розкладеною прямо на березі, на циновках. Вміст вологи у готовій сушеній рибі – не більше 12%. В'ялення риби, попередньо просоленою, в природних умовах проводять у теплу погоду, у затіненому, добре провітрюваному місці.

Як в'ялити рибу у квартирі влітку та взимку Якщо влітку риба велиться на свіжому повітрі на балконі в тіні в послідовності, перерахованій вище, то взимку досвідчені рибалки рекомендують спочатку помістити тушки на балконі для вимерзання. Потім для розморожування та стікання надлишків рідини, рибку поміщають над стоком у ванній.

Сушитися риба повинна в сухому, провітрюваному приміщенні, куди не потрапляють прямі сонячні промені. Містяни можуть сушити рибу на балконі або на лоджії, а ті, хто живе у сільській місцевості, сушать рибу у сараї або на горищі будинку, підвісивши так, щоб її не дістали коти.

loading
×