Як правильно варити кашу пропорції?

Для класичної в'язкої каші підходять найбільш товсті пластівці довгого приготування. Варити кашу можна на одному молоці, на воді або змішати молоко з водою порівну. Оптимальні пропорції для каші середньої густоти 1:2, наприклад, на одну склянку пластівців дві склянки рідини. Рідина довести до кипіння.

Як правило, їх вимірюють стандартними склянками. Так, для гречаної чи рисової каші пропорція круп та води повинна дорівнювати 1:2 (на склянку рису або гречки потрібно взяти дві склянки рідини). На склянку пшона, вівсяних пластівців, пшеничного крупи необхідно не менше трьох склянок води.

Щоб каша вийшла розсипчастою, на 1 склянка крупи має припадати 2 з половиною склянки води.

loading
×