Як правильно варити м'ясо, щоб воно було соковитим?

Варене м'ясо вийде соковитим, якщо покласти його в киплячу воду великим шматком і потім варити на дуже маленькому вогні. Щоб жорстке м'ясо стало м'якше, витримайте його 2-3 години у воді, до якої доданий оцет або лимонний сік.

Щоб м'ясо виходило ніжним і соковитим, потрібно попередити витікання з нього соку під час обсмажування. Найкраще це зробити або за допомогою панування, або «запечатавши» м'ясо на сильному вогні. Панірують м'ясо безпосередньо перед тим, як розпочати обсмажування. Як панування підійдуть борошно, сухарі, яйце або їх поєднання.

М'ясо також звариться швидше, якщо опустити його в киплячу воду, а потім додати в каструлю небагато (1 ст. ложку) соняшникової олії. Солити м'ясо потрібно в кінці варіння, інакше воно стане твердим.

loading
×