Як правильно варити макарони?
Закиньте макарони у киплячу воду, перемішайте, дочекайтеся закипання і трохи зменшіть вогонь. Накривати їх кришкою не потрібно, щоб вода не википіла. До закипання макарони потрібно кілька разів добре перемішати. Після закипання дрібні макарони варять 6 хвилин, а великі або довгі – 8-9 хвилин.
Макарони потрібно закидати тільки в киплячу воду. Якщо цього не зробити, то шанс того, що вони злипнуться під час варіння, збільшується. Після додавання макаронних виробів вода відразу перестане кипіти. Обов'язково перемішайте і накрийте кришкою каструлю на 30-60 секунд, доки вода знову не почне закипати.
Найголовніші правила при приготуванні макаронів. Велика каструля – не менше 1 літра води на 100 г макаронів. Кип'ятити воду із закритої кришкою, але як тільки вода закипить і ви покладете макарони, каструлю кришкою накривати не треба.