Як правильно варити рис співвідношення води та рису?

Пропорції: 1 склянка рису – 2 склянки води. Виберіть відповідний обсяг каструлі з розрахунку того, що Мал збільшиться вдвічі. Промийте Мал у холодній воді від 1 до 3 разів. Така водна процедура дозволить зменшити кількість крохмалю та зробить готовий Мал більш розсипчастим.

Скільки потрібно води, щоб зварити Мал розсипчастим: одна з 10 господарок відповідає правильно Будь-яка господиня відповість, що на 1 склянку рису потрібно 2 склянки води. Але Мал буває різним, і рецепти приготування круп можуть відрізнятися. Якщо йдеться про довгозерний рис, то його варять у пропорції 1:1,25.

Промитий Мал залийте холодною водою у пропорції 1: 1,5. У каструлю можна додати|добавляти| шматочок водоростей норі для смаку, але перед закипанням їх потрібно видалити. Рис вариться під кришкою: до закипання – на середньому вогні, після – на мінімальному близько 15 хвилин. Після цього потрібно зняти крупу з плити і дати їй постояти ще 15 хвилин.

loading
×