Як правильно варити варення з кизилу?

У холодильнику баночка може пролежати менше максимум до 2 років (при температурі від +6 до +12°С). З кісточками ж термін варення складає максимум 7 місяців. У жодному разі не зберігайте варення у морозильній камері холодильника: воно втратить корисні властивості, смак та зовнішній вигляд.

Ягоди кизилу корисні при порушеннях обміну речовин, подагрі, шкірних захворюваннях вони прискорюють процес очищення організму від продуктів метаболізму, сприяючи виведенню сечової та щавлевої кислоти. Сушені та свіжі плоди кизила застосовуються при грипі, ангіні, рахіті, кору та застуді.

Кизил залийте водою, щоб вона трохи приховувала ягоди. Відваріть 10-15 хвилин. Відвар злити, ягоди злегка остудити і відокремити м'якоть від кісточок.

loading
×