Як правильно вибрати авокадо?

Якщо місце біля плодоніжки підсохло і стало темним, значить, фрукт перезрів, а якщо при натисканні виступає сік, авокадо ідеально дозрілий. Якщо при струшуванні чується постукування, фрукт готовий до вживання. Так як після дозрівання кісточка легко відокремлюється від м'якоті.

Стигле авокадо має піддаватися тиску. Щоб не пошкодити м'якоть, натискайте плід не кінчиками, а подушечками пальців чи долонею. Твердий, як камінь, фрукт явно недостиглий. Якщо ж авокадо надто м'яке, ніби кашеподібне зсередини, воно вже перезріло і, мабуть, зіпсувалося.

«КОРОЛІВСЬКИЙ ЧОРНИЙ АВОКАДО» з Бірми та В'єтнаму. Цей сорт дуже схожий на гігантський хас: чорна щільна шкірка і незвичайна м'якоть. Форма ідеальної кулі та невелика кісточка, з цього сорту виходить самий смачний і гарний гуакамоле, так як м'якоть має канарково-жовтий колір.

Стиглі авокадо Тверді не має потрібного смаку і незручні у приготуванні, а черешок, що підгнив, означає зіпсованість. На дотик м'якоть має злегка проминатися пальцем. А колір під живцем повинен бути світло зелений. Не засмучуйтесь, якщо вибрали незрілий авокадо.

loading
×