Як правильно вибрати корінь селери?

Якщо Вам потрібен корінь селери, наприклад для супу, вибирайте менші бульби – вони м'якші і приємніші на смак. Постукайте по коренеплоду, щоб упевнитися у відсутності порожнечі всередині – звук має бути глухим. Шкірка хорошого бульби чиста і рівна і не має слідів плісняви ​​та в'янення.Aug 11, 2021

Від нього слід відмовитися людям, які страждають на тромбофлебіт, варикоз, схильність до кровотеч, оскільки він має здатність розширювати судинні стінки. Також його небажано вживати жінкам, що годують, і під час вагітності, особливо в останньому триместрі.

Селера можна їсти сирим – так аромат кореня селери (клубень селери) сильніше розкривається. Селера їдять сирим у різних салатах, наприклад, разом з морквою. Він також особливо смачний у поєднанні з фруктами, такими як яблука, груші, ананаси, мандарини, виноград, а також у соках та смузі.

Селера — рослина, що складається з кореня, стебел та бадилля. Вживати в їжу можна всі його частини.

loading
×