Як правильно вибрати корінь селери?
Якщо Вам потрібен корінь селери, наприклад для супу, вибирайте менші бульби – вони м'якші і приємніші на смак. Постукайте по коренеплоду, щоб упевнитися у відсутності порожнечі всередині – звук має бути глухим. Шкірка хорошого бульби чиста і рівна і не має слідів плісняви та в'янення.Aug 11, 2021
Від нього слід відмовитися людям, які страждають на тромбофлебіт, варикоз, схильність до кровотеч, оскільки він має здатність розширювати судинні стінки. Також його небажано вживати жінкам, що годують, і під час вагітності, особливо в останньому триместрі.
Селера можна їсти сирим – так аромат кореня селери (клубень селери) сильніше розкривається. Селера їдять сирим у різних салатах, наприклад, разом з морквою. Він також особливо смачний у поєднанні з фруктами, такими як яблука, груші, ананаси, мандарини, виноград, а також у соках та смузі.
Селера — рослина, що складається з кореня, стебел та бадилля. Вживати в їжу можна всі його частини.