Як правильно відбирати голови на колоні ректифікації?

У перегінному кубі поступово піднімається температура. Відбір «голів»виробляється в температурному діапазоні 68-75 градусів. Швидкість має бути мінімальної, приблизно 2 краплі на секунду.

Хвости визначають за градусом. Якщо в струмені фортеця падає до 30 ° при першій перегонці, а при другій – до 40 °, то збирання тіла припиняють і починають збирання хвостів – До 20 °. Можна і нижче, але в цьому немає доцільності. Як правило, при першій перегонці у фруктових та зернових брагів «тіло» роблять менше.

Відбір чистого спирту. Голови відбирають за кількістю абсолютного спирту дистиляті, отриманому після першої перегонки без поділу на фракції. При другій перегонці головну фракцію відсікають із розрахунку 8-15% виходу на 1 літр чистого спирту.

loading
×