Як правильно відкривати та є устриці?

Устрицю треба ковтати, а не жувати Помилка! Щоб відчути всі відтінки смаку устриці, її треба обов'язково трохи пожувати. Злегка придушити мовою про піднебіння, зробити кілька легких жувальних рухів.

У ресторанах устриці зазвичай подаються вже у розкритих раковинах, а їсти їх пропонується особливою вилкою з трьома зубцями, без використання ножа. Збризкавши соком лимона, м'ясо устриці підчіплюють вилкою, вмочують у соус і відправляють у рот.

Закриту устрицю кладуть у ложі з рушника і ножем піддівають у середину змички раковини. Далі акуратно, начебто відкриваючи листа, роблять ножем кілька рухів уперед і розвертають ніж на 90 градусів. устриця відкрито. Дізнатися, чи жива вона, можна так: акуратно ножем торкнутися краю мантії.

loading
×