Як правильно використовувати цибулю порей?

Зелена цибуля може служити гарніром до м'яса або риби, його використовують як приправу до бульйону, супу, додають у салати, соуси та в консервацію. Порей додають у французький пиріг киш, обсмаживши цибулю у вершковому та оливковому маслі.Jun 16, 2020

Для приготування страв з цибулі порея частіше використовуються його стебла. Нижня частина у нього білого кольору, а верхня — зеленого. Однак, щоб прикрасити суп або пюре, можна використовувати і самі листочки. У такому разі їх дрібно ріжуть і посипають готову страву перед подачею.

Багато хто традиційно обрізає зелені верхівки листя цибуліпорея і викидають їх, але ця частина цілком їстівна, а ще дуже ароматна та добре підходить для приготування їжі.

Цибуляпорей корисний при порушеннях травлення, при підвищеному тиску, при захворюваннях очей, артриті та подагрі. Цей продукт практично не має протипоказань, але вживати цибуляпорей у сирому вигляді не рекомендується людям, у яких є захворювання шлунка та дванадцятипалої кишки.

loading
×