Як правильно вимочувати баклажани у солоній воді?

Баклажани нарізають і опускають у каструлю з холодною підсоленою водою. Так як баклажани в воді не тонуть, доведеться притопити їх за допомогою гніту. Півгодини такої «ванни», і вся гіркота з баклажанів йде. Залишиться їх обполоснути, віджати від надлишку води і приступити безпосередньо до приготування.2 Jun 2014

Як правило, гіркий присмак у баклажанів має шкірка, а не м'якоть. Тому, якщо це не суперечить рецептурі, можна просто очистити овоч від шкірки. Інший варіант – попередньо нарізані на невеликі шматочки баклажани, помістити в миску з підсоленою водою (1 столова ложка солі на літр води) на півгодини.

Щоб вивести гіркоту з баклажанів, нам знадобиться сіль, ніж, миска, друшляк. Іноді можна, можливо просто очистити баклажани від шкірки, щоб позбутися гіркоти. Мокрий спосіб видалення гіркоти передбачає, щоб нарізані баклажани замочити на 30 хвилин у підсоленій воді (1 ст. л солі на 1 л води).

Для того, щоб знизити ризик отруєння, а також прибрати неприємну гіркоту, з баклажан обов'язково слід зчищати шкірку, і, нарізавши, помістити на 30 хвилин у підсолену воду. Внаслідок цієї нехитрої маніпуляції концентрація соланіну може знизитись на 30%. Про це повідомляє у наукових журналах.

loading
×