Як правильно залити гречку окропом?
Закип'ятіть воду в чайнику та залийте її в ємність. Ретельно перемішайте, щоб крупа з дна ємності теж огорнулася окропом. Накрийте тарілкою зверху і залиште щонайменше 2 години набухання. Через зазначений час гречка набухне, вбере практично всю рідину.Sep 19, 2019
Як запарити крупу
- Переберіть та промийте зерна. Відбирайте кількість крупи достатню, щоб наїстись протягом дня, але не переїдати.
- Залийте крупу водою у співвідношенні 1 частина гречки на 2 частини води та залиште на ніч.
Одна з перших вимог дієти на гречці – Крупу необхідно не варити, а запарювати. Для цього 250 г гречі поміщають у глибоку чашу та заливають 0,5 л окропу. Чашу щільно закривають кришкою, загортають у рушник і залишають пропарюватися мінімум на 4 години, краще – на ніч. Допускається заварювати кашу в термосі.
Досвідчені господині радять додавати крупу в воду тільки після того, як рідина закипить. Справа в тому, що у випадку, якщо додати зерна гречки в холодну воду, Це негативно вплине на розсипчастість, а ядра тільки розкиснуть. Станеться це навіть у тому випадку, якщо гречку попередньо замочували.