Як правильно заморожувати готову їжу?

Заморожування готових страв Перед заморожуванням якнайшвидше остудіть готову страву, поставивши ємність зі стравою в чашу більшого розміру, наповнену крижаною водою. Охолоджену страву потрібно заморозити відразу ж після охолодження. Зніміть жир, що застиг на поверхні. Так їжа стане ще кориснішою після розморожування.

Що морозити?

  • Готові м'ясо та птицю Запечена соковита курочка, апетитні стейки з м'яса, відбивні, шницелі, бефстроганів, шашлик, люля-кебаб.
  • Тефтелі та котлети.
  • Пельмені та вареники.
  • Фаршировані перці та голубці.
  • Млинці (з начинкою та без), оладки, сирники, пиріжки.
  • Риба …
  • Заготівлі для супу та борщу.
  • Основа для плову
  • Молоко та молочні продукти Якщо ви в майбутньому плануєте пити молоко або додавати його до кави, то заморозка – не вдала ідея. …
  • Готова їжа в паніровці.
  • Сирі овочі та фрукти.
  • Відварений рис.
  • Готова паста.
  • Соуси та підливи.
  • Сир …
  • М'ясо та риба

Не перевищуйте термін зберігання м'ясо (залежно від типу) – від 3 до 6 місяців; овочі – від 6 до 12 місяців; фрукти – від 8 до 12 місяців; готові страви – до 3 місяців.

loading
×