Як правильно заморозити чорну горобину?

Як заморозити чорноплідну горобину? Щоб плоди не злиплися, миту і висушену чорноплід викладіть в один шар на лист і помістіть в морозилку. Після замерзання перекладіть плоди в контейнери (пакети) і покладіть їх у морозильну камеру для зберігання.

Щоб зберегти горобину свіжої без застосування сушіння, цукру чи варіння, слід збирати ягоди гронами, не пошкоджуючи їх. Немиті грона горобини дуже обережно покладіть у картонні коробки або корзини невеликим шаром. Слідкуйте, щоб упаковка добре вентилювалася. Поставте тару з ягодами у прохолодне приміщення.

Із заморожених ягід аронії готують не тільки ароматні чаї, але й компоти, а також додають їх у різні борошняні вироби. Перед вживанням плоди горобини розморожують при кімнатній температурі та збивають блендером у пюре.

Горобина чорноплідна – дуже морозостійка рослина, яка здатна зимувати без укриття навіть у північних регіонах, де температура часто опускається до -35 С. Важливо! Потрібно вкривати на зиму молоді саджанці або пересаджені цієї осені кущі горобини, які ще зміцніли.

loading
×