Як правильно заморозити копчену ковбасу?

Щоб ковбасні шматочки не злиплися між собою у морозильній камері, їх зручно перекласти шматочками пергаментного паперу. Щільно загорнути заготовку в пакет і відправити в морозильну камеру. Термін зберігання заморожених ковбасних виробів та інших м'ясних делікатесів становить 2 місяці при -18 градусах.

Для того щоб ковбаса довше залишалася свіжою, її в жодному разі не можна зберігати у целофанових пакетах. Ковбаса у целофані "задихається", термін зберігання скорочується в 2 – 3 рази. Для зберігання ковбаси краще найбільше підходить паперовий пакет.

Напівкопчена та варено-копчена. Зберігати копчену ковбасу можна при температурі від 0 до +4 °C, термін до 10 днів. Скільки зберігається сирокопчена ковбаса в холодильнику? За температури від +5 до +15 °C до трьох тижнів.

Для вареного виду це 4-5 діб у середньому. А для копченою, сирокопченої, сиров'яленої продукції час становить 2-3 тижні. За умови збереження цілісності батонів ковбаса варена зберігається в холодильнику 1-3 тижні, сирокопчена – 4 місяці, напівкопчена – 10 діб, варено-копчена – 15 діб.

loading
×