Як правильно заморозити лисички, щоб вони не гірчили?
Сухі гриби можна розкласти по пакетах або контейнерах і забрати в морозилку. Щоб готовий продукт не давав гіркого присмаку, морозіть лише міцні молоді екземпляри. Як заморозити лисички, щоби не гірчили? Допомогти уникнути гіркоти може і заморожування попередньо відварених лисичок.
Переберіть та очистіть гриби від лісового сміття та бруду. Перед заморожуванням потрібно відварити лисички. у підсоленій воді, скільки додавати солі – вирішувати вам. Все залежить від подальшого використання лисичок. Дрібні грибочки залиште цілими, великі наріжте.
Воду закип'ятити і підсолити, після закипання води покласти гриби і варити на середньому вогні 7-15 хвилин (залежить від кількості і розміру грибів). Після закінчення цього часу, гриби можна пробувати на наявність гіркоти і зупинити процес, як тільки вона зникла.
Заморожені гриби будуть готові за 10-15 хвилин після закипання. Якщо збираєтеся їх смажити, то варити попередньо не потрібно.