Як правильно запарити віник березовий?

Відразу виріб треба трохи проминути під проточною теплою водою. Після цього на 5 хвилин помістити в таз з холодною водою, а потім перекласти в ємність з теплою – приблизно на чверть години. Через цей час долити сюди окріп, закрити ємність кришкою і почекати ще 8-10 хвилин.

За 2-3 години до походу в лазню замочити березовий віник, опустивши в прохолодну воду, в результаті гілки і листя просочиться вологою, набудуть еластичність і запашний аромат.

Для початку відразу варто відзначити, що свіжі віники не запарюють. Достатньо покласти його в теплу воду на 10-15 хвилин, і він готовий, можна починати паритися. За довгий час вони можуть розкиснути.

Але не забувайте, що сухі віники краще використовувати лише один раз. Після лазні його краще викинути. Однак свіжі віники можна використовувати неодноразово. Якщо у вас є свіжий віник для лазні, нещодавно зібраний з дубових або березових гілок, то його довго заварювати не потрібно.

loading
×