Як правильно засолити щуку та вивісити сушити?

За технологією засолювання на 1 кг риби потрібно 200 г великої солі (не йодованої). Можна сушити одразу кілька маленьких щук. Щуку потрібно покласти головою вниз (великих розмірів спиною вниз) пересипати сіллю, після чого накласти другий шар і також посипається сіллю. Зверху потрібно покласти кружок, а на нього – гніт.Apr 4, 2017

Змішуємо сіль і цукор у пропорції 2 частини солі і 1 частину цукру та додаємо спецій, на ваш смак. Натріть щуку всередині та зовні отриманою сумішшю. Залишок суміші висипаємо в тару, куди й кладемо нашу рибу, посипаємо її зверху і притискаємо вантажем. Ставимо засолену щуку у холодильник на 2-3 дні.

Взимку свіжу щуку обробляють: дрібну потрошать з черевця, велику зі спини, нутрощі видаляють, рибу миють, нанизують на міцну мотузку і протягом півтора або двох місяців сушать щуку на жердині у свіжому вигляді на морозі.

Сушіння щуки «на тараньку» Просто випатрайте щукуЗробіть надріз уздовж хребта, засипте всередину великої солі, покладіть в каструлю, і знову обсипте сіллю. Тепер рибці потрібно добре просолитися. Накрийте кришкою каструлю, поставте її в холодильник, і нехай постоїть 3-4 дні. Перед сушінням потрібно змити сіль.

loading
×