Як правильно заварити чай із календули?
Чай із календули можна заварювати як у чайнику, так і в термосі. Одну столову ложку сушених квітів заливають склянкою окропу та настоюють 15–20 хвилин. Краще пити чай з календули, коли він охолоне до кімнатної температури.Feb 16, 2022
квіток календули подрібнюють і заливають 1,5 склянки окропу. Настоюють під кришкою протягом 40 хвилин, проціджують і п'ють по 1/2 склянки настою 3 десь у день. Курс лікування – 3 тижні.
Рекомендується пити 1/3 – 1/2 склянки між їдою. Можна також взяти 2 столові ложки квітки на склянку води та пити по 1 або 2 столові ложки 2 або 3 рази на день. Настоянка (1:10 із 70% спирту) використовується по 10-20 крапель за раз.
Найбільш відомі галузі застосування календули у народній медицині — захворювання шлунково-кишкового тракту (гастрити, виразки шлунка та дванадцятипалої кишки), хвороби печінки та жовчних шляхів, серця, облисіння, цистит, а також для покращення якості сну та апетиту.