Як правильно заварити корінь калгану?

Для приготування відвару для лікування шлунково-кишкових захворювань потрібно 1 ст. л. подрібненої сировини залити склянкою теплої кип'яченої води та поставити на водяну баню на 15 хвилин. Можна наполягати у термосі (2-3 години), але тоді корінь необхідно залити окропом.

Всередину по 15 мл (1 столова ложка) 3 рази на добу. Курс лікування – 1-3 тижні. Зовнішньо, для полоскань застосовують по 1/1 склянці. Курс лікування – 2-4 тижні.

Речовини, які є у його складі однаково добре справляються з холециститом, панкреатитом, жовтухою стоматитом, ангіною та циститом. Мало того, відвар цієї рослини можна приймати не тільки для лікування, а й для профілактики різних хвороб.

Корінь калгану має закріплюючу дію. Люди з низьким кров'яним тиском повинні знати, що всі препарати з калганом знижують артеріальне тиск. Тому при вимушеному прийомі слід стежити за артеріальним тиском.

loading
×