Як правильно заварити мате в домашніх умовах?
вода має бути не вище 75 градусів (якщо залити окропом, напій буде дуже гірким і міцним, та й бомбардування стане занадто гарячою), сухий мате має становити приблизно чверть калабаса. Спочатку заварку потрібно трохи промочити гарячою водою і дати їй набухнути, а за кілька хвилин залити водою до самого верху.
Температура води – 75-85 градусів. Не можна використовувати окріп, інакше напій віддаватиме неприємною гіркотою. Важливо правильно витримати двоетапний процес заварювання йєрба мате: спочатку заварювання набухає, а потім повністю заливається водою.
Його вживання має бути не більше трьох чашок у день. Справа в тому, що в зеленому листі містяться елементи, здатні викликати звикання, наче наркотик. А ще, при неправильному приготуванні чай може стати справжньою отрутою.