Як правильно зберігати дріжджі Кодзі?

Зберігати при температурі від 0 до +24 градусів, у сухому місці. Термін придатності 24 місяці. Розкриту упаковку зберігати щільно закритою, при температурі від 0 до +4 градусів, трохи більше трьох місяців.

Після дії повітря дріжджі слід зберігати в холодильнику. У холодильник дріжджі можуть зберігатися при температурі 0…4 з доступом повітря (у папері) до 10-12 діб.

Тоді період їхнього зберігання триватиме до півроку. Слід пам'ятати, що до таких дріжджів потрібний доступ повітря. Тому можна викласти їх у банку, накрити тканиною (не кришкою) та зберігати у сухому прохолодному місці. Також дріжджі можна порційно заморозити, загорнувши у харчову плівку.

Як відомо, дріжджі – це найпростіші одноклітинні гриби, які використовують для ферментації продуктів, випічки та пивоваріння. У холодильнику вони зберігаються не довше 2 тижнів, а за кімнатної температури і ще менше – близько доби. Щоб продовжити термін використання їх можна, можливо заморозити, при цьому зберігши властивості.

loading
×