Як правильно зберігати манго в домашніх умовах?

Коли ви зробили правильний вибір і купили стиглі плоди, приберіть їх у прохолодне приміщення без доступу сонячного світла та з вологістю близько 50-80 %. Чим нижчою буде температура в приміщенні, тим довше пролежать фрукти. У квартирі можна зберігати манго: в холодильнику.

Дайте манго дозріти, поклавши його в паперовий пакет або обернувши до газети. Залиште пакет на кухонному столі на ніч. Помістіть манго у каструлю із сирим рисом або кукурудзяними зернами. ☝️Перевіряйте фрукт кожні 6–12 годин, щоб не допустити перезрівання манго.

Розгляньте плід поблизу Шкірка стиглого манго гладка, щільна та рівномірного насиченого кольору. Якщо на шкірці видно дрібні темні крапки, значить, манго дозрів і готовий до вживання. Ідеальний фрукт має форму м'яча для американського футболу, хоча форма ніяк не впливає на стиглість.

Щоб прискорити процес, необхідно збільшити концентрацію «гормону зрілості» навколо плода. Використовуйте його власний етилен: нещільно загорніть манго у пергамент або у звичайний паперовий пакет і залиште у темному місці за кімнатної температури на ніч або на добу (залежить від стиглості кожного конкретного екземпляра).

loading
×