Як правильно зберігати нарізані овочі в холодильнику?

Найбільш правильно зберігати овочі та фрукти в паперових пакетах або перфорованих упаковках та контейнерах, щоб до них надходило повітря. Перед тим, як помістити фрукти та овочі в холодильник, їх краще не мити. Вода призведе до того, що свіжі продукти швидко зіпсуються.

Термін придатності більшості очищених та нарізаних овочів скорочується до 12-24 годин у порівнянні з неочищеними (такі рекомендації СанПіН 2.3.2.1324-03). Збільшити цей час можна, якщо зберігати плоди у вакуумі (спеціальні пакувальники та пакети є у вільному продажу).

Нарізану морква можна зберігати в холодильнику до 2 днів. Щоб уберегти її від висихання, покладіть у пакет із морквою вологу серветку. Бланширована морква можна зберігати у морозилці до року. Картопля можливо зберігати в холодильнику не довше одного дня, у ємності з водою.

loading
×