Як правильно зберігати опариша для риболовлі?
Найкраще в хвойній тирсі. Закладати опариша на зберігання потрібно в новий субстрат. Місткість із мешканцями поміщаємо в холодильник, температуру виставляйте від +1 до +3 градусів, Це оптимальний варіант, при якому опариш знаходиться в напівсонному стані, близькому до анабіозу.
Як уже казав, раз на тиждень, чи раніше, потрібно пересипати опариша борошном, а також витягувати мертвих личинок. Перебуваючи в холоді, опариш, буде в стані якогось анабіозу, а при витягуванні з нього, буквально за пару секунд, вони приходять в активність.
За сприятливих умов проводять 10-15 днів у вигляді личинки, після чого перетворюються на муху. За несприятливих умов занурюються в анабіозний стан, у якому здатні витримати морози до -30 °C. При негативних температурах можуть жити до 3 років, не перетворюючись на мух.
Очистити опариша можна помістивши їх або в чисту тирсу, солому, пісок середньої величини. Щоб зберігати опариша в домашніх умовах тривалий термін, достатньо помістити їх у ту ж банку, в якій Ви їх зберігаєте та транспортуєте, на нижню полицю холодильника. У такому стані вони і тиждень простоять, і місяць, і більше.