Як правильно зберігати свіже сало?
Якщо потрібно тримати сало в холодильнику досить довго, спробуйте зберігати його у банках. Для цього підійдуть будь-які 2-3 літрові скляні банки. Причому зовсім не обов'язково зберігати сало в розсолах, досить сухі шматочки пересипати сіллю та спеціями. У такому вигляді сало можна зберігати протягом кількох місяців.
У холодильнику їх можна зберігати близько 3 місяців (якщо, звичайно, не з'їсте їх ще на третій день). Якщо ви все-таки перестаралися і приготували дуже багато солоного сала на закуску, можна покласти його в морозилку, щільно загорнувши в поліетиленовий пакет, щоб сала не було повітря.
Шматки підготовленого сала слід скласти в целофановий пакет віч-на-віч, ще раз пересипати все сіллю і покласти зверху пару часникових часточок. Далі пакет потрібно щільно загорнути, щоб не витікав сік, та 2-3 доби тримати за кімнатної температури.
Спосіб приготування
- Сало поріжемо на шматки, ножем пошкрябаємо шкірку. …
- В окремій тарілці змішаємо червоний та чорний перець, сіль. …
- На дно банки викладемо очищені зубчики часнику, лавровий листок.
- Потім наповнимо банку салом.
- Прикривши кришкою, залишимо банку на добу за кімнатної температури.