Як правильно збирати та сушити м'яту?

Рослина слід збирати в суху погоду, воно не повинно бути покрите росою. Однак і в спеку збирати м'яту не варто – листя буде млявим і жухлим. Кращий час – захід сонця або світанок. Якщо спекотна погода триває вже кілька днів, перед збиранням м'яту краще полити, зачекати на висихання.Jul 1, 2020

Оптимальним часом, коли зрізають м'яту для сушіння на зиму, вважається середина або кінець липня – концентрація ефірних олій та інших корисних елементів досягає максимуму і рослина принесе найбільшу користь. Висота стебел, з яких зривається листя, має бути не менше 20-30 см.

Збирати рослини краще рано вранці чи пізно ввечері, не вириваючи із землі, а акуратно зрізаючи приблизно дві третини стебла. Якщо ви збираєте м'яту на дачі, а заготівля планується вдома, рослину слід загорнути на час транспортування у вологу тканинну серветку.

Сушим м'яту Правильно Зібрані пучки необхідно підвісити в провітрюваному, критому приміщенні, добре підійде балкон або веранда. Якщо ви сушите окремо листя, без стебел, їх потрібно розкласти тонким шаром на папері і іноді перевертати. Зберігати краще у кімнаті.

loading
×