Як правильно зробити відвар з ехінацеї?
Для приготування відвару беруть 10 г сухої рослини та 500 мл води. Засіб доводять до готовності при слабкому кипінні, потім наполягають близько трьох годин у теплому місці та проціджують. Приймати відвар із ехінації потрібно перед їжею.Jul 8, 2015
Потрібно взяти 200 г свіжої рослинної маси ехінацеї (аркуш, квіти, стебла) або 50 г сухої сировини, залити 1 л горілки високої якості. Наполягати 14-20 днів у темному місці та періодично струшувати настоянку. Потім процідити та розлити у зручні стерильні пляшечки.
Ехінацеї настойка рекомендується для профілактики та лікування: внутрішньо по 20-30 крапель 3 рази на день (короткий час тримати у роті, не ковтаючи). При гострих станах спочатку 50 крапель, потім по 10-20 крапель щогодини-дві.
20 – 60 крапель настоянки розводити в 100 мл 0,9% розчину хлориду натрію, змочувати цим розчином марлю, накладати її на рану і накривати компресним папером. Пов'язку міняти двічі на добу. Рекомендована тривалість лікування – від 1 до 8 тижнів.