Як прибрати душок з риби?

А тепер поради: година-півтора вимочувати рибу у міцному чорному чаї (заварці) або розчині оцту 7% (1:1) з водою зробити концентрований розчин води із сіллю. Вимочити у ньому півгодини і добре промити тушку

Іноді, щоб позбутися запаху тини, досить просто промити рибу під проточною водою. Якщо збираєтесь рибу смажити, є такий спосіб: молоко змішайте у пропорції 2:1 з водою, злегка підсоліть, залийте цим розчином очищену рибу – Філе зі шкірою або стейк, і потримайте 8-10 годин у холодильнику.

У тухлої риби зябра стають сірими або коричневими. Щоб приховати доказ, підфарбовують їх слабким розчином марганцівки або червоної акварельної фарби. Вимочують у марганцівці та «рідкому димі», зробивши з тухлий охолодженої риби "копчену".

loading
×