Як прибрати гіркоту з кавових зерен?

Вчасно обсмажування кавових зерен відбувається карамелізація цукрів і чим темніше обсмажування, тим більше гіркоти і менше кислотності, відповідно у світлій обжарці буде більше кислотності і менше гіркоти. Так ж хочеться відзначити, що при довгій екстракції напою збільшується гіркота.

Щоб усунути гіркий смак кавапотрібно додати в напій щіпку солі. Іони натрію усувають гіркий смак, і в деяких країнах, наприклад Норвегії, Туреччини, Угорщини пити кава із сіллю – це традиція.

Додати молоко або вершки. Жир, який є у складі молока чи вершків, нейтралізує гіркоту в кава.

Кава в кавомашині гірчить – вся справа в налаштуваннях. Ви знали, що можна налаштувати рівень помелу кавових зерен? Це ключовий фактор, який впливає на смак кава: буде він гірчити, буде рідким, або просто смачним. У приготуванні кава діє таке правило: чим дрібніший помел зерен, тим міцнішим буде напій.

loading
×