Як прибрати кислоту з домашньої олії?
Кислий смак зумовлений розвитком молочнокислої мікрофлори. Поява цієї пороку в солодковершковому олії показує, що з пастеризації була досягнута необхідна бактеріальна чистота вершків.
Прогірке вершкове олія залийте холодною водою з чайною ложкою питної соди, потім злийте воду, додайте склянку молока і перетопіть олія. Можна, можливо при перетоплюванні покласти в олія скибочка хліба і тримати його до тих пір, поки він не стане золотистим. Хліб вбере неприємний запах олії.
Вершкове олія з прогірклим або гіркуватим присмаком можна злегка «підправити». Для цього потрібно покласти вершкове олія на сковороду, розтопити його, додати нарізану кружальцями моркву. Коли олія розтопиться, злегка прогрійте його. Після вогонь потрібно вимкнути, а моркву з олії прибрати.