Як приготувати цвітну капусту, щоб вона була хрусткою?

Викладіть суцвіття капусти у киплячу воду. За бажання рідину можна посолити до смаку. Варіть капусту на середньому вогні 10-15 хвилин. Чим довше вона варитиметься, тим м'якше стане.

Що робити, якщо кольорова капуста не зав'язується в качани:

  1. Прорідити посадки, усунути бур'яни.
  2. Поливати грядки щодня, але не заливати.
  3. Накривати на ніч нетканим полотном, якщо вдень дуже спекотно, а вночі температура значно знижується.
  4. Розпушувати ґрунт раз на тиждень навколо рослин.
  5. Підгортати раз на 2 тижні.

Щоб видалити комах із овочів, перед варінням їх слід помістити в солону воду. У щільній голівці кольоровий капусти трапляються гусениці, для вилучення яких капусту слід опустити на 30 хв у підкислену або підсолену воду.

loading
×