Як приготувати мухомори для перла?

Щоб підготувати мухомори до вживання, їх треба спочатку відварити. Відварюють гриби 2-3 рази по 20 хвилин, обов'язково зливаючи воду. Такої теплової обробки достатньо, щоб іботенова кислота та мусцимол повністю зруйнувалися, і гриб втратив свої психоделічні властивості.

Якщо з'їсти мухоморСмертельна доза – це три-чотири кілограми. На людину вагою 75 кілограмів потрібен один гриб, щоб з'явилося легке отруєння. До речі, частина токсинів у мухомору руйнується при кип'ятінні.

Для цього мухомор у сирому вигляді можна або відварити у воді 2-3 рази, воду обов'язково зливати, тому що в ній розчиняються активні речовини, або тривало висушити, при цьому токсична для організму іботенова кислота майже повністю трансформується в мусцимол – основна психоактивна речовина.

loading
×