Як приготувати рис у духовці розсипчастий?

Якщо ви варите Мал у каструлі, спочатку доведіть підсолену воду до кипіння, а потім висипте в неї крупу. Перемішайте Мал один раз, щоб зернятка не прилипали до дна. Потім дочекайтеся, коли страва почне вирувати, зменште вогонь до мінімуму і накрийте кришкою каструлю.

Пропорції: 1 склянка рису – 2 склянки води. Виберіть відповідний обсяг каструлі з розрахунку того, що Мал збільшиться вдвічі. Промийте Мал у холодній воді від 1 до 3 разів. Така водна процедура дозволить зменшити кількість крохмалю та зробить готовий Мал більше розсипчастим.

Промийте Мал від пилу та крохмалю в холодній воді, використовуючи друшляк. Це важливий крок – завдяки ньому Мал виходить розсипчастим. Промивайте у холодній проточній воді, поки вода не стане повністю прозорою. Зазвичай це йде 2-5 хвилин.

loading
×