Як приготувати в'ялену корюшку?

– Раджу солити корюшку у тузлуку, який я готую так. Беру ємність розміром залежно від улову, наливаю в неї теплу воду і опускаю очищену картоплину. Розмішую у воді велику сіль доти, поки картопля не спливе. Тузлук готовий. Укладаю в нього рибу, накриваю її чимось без вантажу, щоби не спливла.

3-4 години, залежить від розміру риби. Потім промиваю добре. Вішаю. Для цього є спеціальне приміщення в будинку з опаленням (не зовсім для сушіння корюшки,але піде).

Посуд закрити кришкою і залишити для засолювання в прохолодному місці на 20 годин, якщо повна ємність. Якщо риби замало, то буде достатньо 12-15 годин. Після закінчення зазначеного часу корюшку дістати, промити та розвісити на вішалці. Потрібно близько 3 днів для просушування.

loading
×