Як прискорити процес смаження картоплі?

Щоб швидше посмажити картоплю, перед смаженням помістіть скибочки в окріп і потім добре висушіть. Картопля стане ароматнішою, якщо в процесі варіння додати у воду часник, цибулю, моркву, кріп або лавровий лист. Пюре і смажена картопля будуть набагато смачніші, якщо додати смажену цибулю або смажені гриби.

Загальний час приготування смаженої картоплі залежить від потужності плити, сковорідки та сорту. У середньому на обсмажування йде 20-25 хвилин. 11. За 4-5 хвилин до готовності додати нашатковану цибулю, часник, спеції, зелень.

Не варто занадто часто заважати картоплю: в ідеалі за весь час смаження її потрібно перемішати лише 3—4 рази. Смажити картопля потрібна на помірному вогні. Солити смажену картоплю потрібно за 3-5 хвилин до готовності.

Насправді під кришкою картопля пропарюється, розвалюється і стає на вигляд вареною. Закрити кришку можна тільки в кінці приготування, щоб не залишилося погано просмажених ділянок. Щоб смажена картопля приготувалася смачною, потрібно дотриматися ще кількох правил.

loading
×