Як прискорити процес застигання желе?

Опускаємо форми для майбутніх ласощів у гарячу воду. Інакше через різницю температур верхня частина желе може вийти зім'ятою. Вводимо пектин у желе поки він ще гарячий, інакше утворення грудок не уникнути. Поміщаємо спочатку в холодильник на 5-6 годин, потім перекладаємо в морозильну камеру.

Таке желе зазвичай і застигає гірше. Що стосується часу, необхідного для застигання желето ідеальний варіант – поставити його на ніч в холодильник. Хоча зазвичай вистачає 4-6 годин у прохолодному місці. І врахуйте, що желе легко поглинає запахи, тому не варто ставити його в холодильник, де багато пахучих продуктів.

В принципі,желе можна заморозити. Але не варто, особливо якщо желе – Прозоре. Свої желюючі властивості желатин не втрачає, але желе в результаті заморожування каламутніє і стає пухким, т.е.

loading
×