Як процідити бульйон для супу?

«Якщо бульйон зварений добре, то проціджувати його не треба. Достатньо обережно перелити його в чисту каструлю. Якщо ви все ж таки вирішили проціджувати, то тоді найкраще це робити за допомогою рушника.Nov 21, 2018

За допомогою паперового рушника можна навіть процідити жирний бульйон. Просто необхідно встелити ним друшляк і пропустити через нього рідину, в ролі якої може виступити навіть кава.

Таким чином, зливати першу воду при варінні бульйону абсолютно необов'язково. Пінка має насторожувати в тому випадку, якщо в ній видно частинки шкіри, кісток та інші не зовсім апетитні речі. Якщо поряд з цим у вас виникають сумніви як м'ясо, бульйон можна замінити.

Як висвітлити каламутний бульйон Доведіть бульйон до кипіння і процідіть через дрібне сито або марлю. Для освітлення додайте в киплячий бульйон сік половинки лимона, лимонна кислота сприятиме згортанню білкової суспензії. Смак супу не постраждає.

loading
×