Як промити рибу від солі?

Якщо риби невеликий об'єм, то цілком можна обійтися кухонною раковиною та промити кожен хвіст окремо. При великій кількості підійде ванна кімната. Вивалюємо в неї всю рибу, Наповнюємо холодною водою і споліскуємо. Завдання позбавитися залишків солі на лусці, що утворилася слизу та іншого, що випадково попався, бруду.16 Apr 2018

Дрібна риба просолюється в розсолі, під гнітом у прохолодному місці, за 2-3 дні, для більшої необхідно 6-8 днів. Після засолення перед сушінням або в'яленням рибу промивають і вимочують у воді для видалення надлишків солі: вимочування триває стільки годин, скільки днів солили рибу.

Вимочувати рибу найкраще в проточній воді: рибу кладуть у посуд із ґратами та залишають під струменем з-під крана. Якщо ж рибу вимочують у змінній воді, то процес вимочування має тривати 10-12 год. за умови, що воду змінюють через кожні 2 год.

Оброблені тушки вимочують у воді, настій чаю, молоці або молоці з водою. Настій чаю містить дубильні речовини, що перешкоджають розм'якшенню м'якоті при вимочуванні. Молоко надає оселедцю особливої ​​ніжності та аромату. Можна, можливо вимочувати та нерозроблений оселедець (у воді).

loading
×