Як проростити ячмінь для віскі?

Тривалість пророщування ячменю – 6-7 днівжита – 4-5 днів (Остання доба жито не поливають водою). Готовність визначають за розміром паростка (корінець). Для житнього солоду довжина паростка не повинна перевищувати довжини зерна, для ячмінного нормою вважається корінець, який довший від зерна в півтора-два рази.

В результаті вологість ячменю має бути не менше 45%. Під час процесу замочування потрібно перемішувати зерна та міняти воду кожні 8-12 годин.

Найчастіше ячмінь пророщують у банку, лотку або у пророщувачі насіння. Зерна промивають, замочують на 6-8 годин та пророщують до проростків або довгих паростків заввишки 10-15 см. Пророщений ячмінь тонізує, живить організм корисними речовинами.

loading
×