Як рахувати калорії в готовій каші?

Крупи значно вбирають рідину (воду, молоко) – до 3-х разів! Калорійність готової каші вважається як середньозважена величина (вода – 0 ккал, молоко – 60 ккал).Muh. 4, 1443 AH

Зважуємо крупу в сухому вигляді, до готування, наприклад, 300 г. Потім готуємо і зважуємо повністю готову кашу, Наприклад, вийшло 860 р. Тепер 860 ділимо на 300, і отримуємо якийсь коефіцієнт «розбухання» продукту, в даному випадку він дорівнює приблизно 2,9. Тобто гречка набухла у 2,9 раза.

Крупи, макарони, незважаючи на свою високу калорійність у сирому вигляді, при варінні сильно збільшуються в обсязі, за рахунок чого знижується їх калорійність – У середньому в три рази.

Множимо по діагоналі два числа, і ділимо на те число, яке по діагоналі з іксом. Так само вважаємо і БЖУ всієї готової каші (і не тільки каші): щоб порахувати БЖУ всієї каші, множимо ці цифри на 2 (т.к. каші 200 г крупи).

loading
×