Як рахувати калорії в готовій страві?

загальна калорійність страви / вага страви = калорійність однієї порції / 100 г. З цієї пропорції отримуємо універсальну формулу для розрахунку калорійності страви: загальна калорійність страви * 100 / вага страви = калорійність 100 г.

Зважуємо крупу в сухому вигляді, до приготування, наприклад, 300 г. Потім готуємо, і зважуємо повністю готову кашу, Наприклад, вийшло 860 р. Тепер 860 ділимо на 300, і отримуємо якийсь коефіцієнт «розбухання» продукту, в даному випадку він дорівнює приблизно 2,9. Тобто гречка набухла у 2,9 раза.

В (ккал) – загальна калорійність продуктів у готовому блюді. Як користуватись цією формулою? Дві цифри по діагоналі множимо одна на одну і ділимо на ту цифру, яка знаходиться по діагоналі з Х: В × 100 : А = кількість калорій у 100 г приготовленого вами страви.

Крупи значно вбирають рідину (воду, молоко) – до 3-х разів! Калорійність готової каші вважається як середньозважена величина (вода – 0 ккал, молоко – 60 ккал).

loading
×