Як раніше готували соєвий соус?

У Стародавньому Китаї готували приправу із ферментованої риби з додаванням соєвих бобів.. Згодом ця страва стала соєвим соусом цзян'ю (кит. трад. 酱油).

Стародавні китайці готували соєвий соус найпростішим, але не найшвидшим способом: варили соєві боби, а потім залишали їх на деякий час для бродіння. Так тривало дуже довго, поки в 17 столітті рецепт соєвого соусу не потрапив до Японії, де він зазнав невеликих змін.

Основними інгредієнтами соєвого соусу є соєві боби, сіль, пшениця та грибні суперечки. Приготування підливи починається з відварювання сої та легкого обсмажування пшениці. Далі компоненти перемішуються, вони мають деякий час вистоятись. Це потрібно для початку природного бродіння продукту.

Соєвий соус китайці робили з відвареної сої, замішували з нею пшеницю або ячмінь, давали їм закваситися, а потім додавали воду та сіль і залишали під гнітом на кілька місяців. Отриманий насичений соус використовували замість солі посилення смаку страв.

loading
×