Як роблять кіноа?
Корисні властивості крупи кіноа (Квіноа) Цю крупу справедливо називають суперфудом, за своїм складом вона перевершує багато зернових, таких як рис, кукурудза, просо. Квіноа складається на 70% з вуглеводів, 15% білка, невеликої кількості жиру, клітковини та багатьох мінералів, включаючи такі як залізо, марганець та мідь. Білок.
Логічно використовувати кіноа як легкий гарнір, змішавши зі свіжими огірками, в'яленими помідорами, печеним перцем. Але є та більш оригінальні способи її застосування. Наприклад, пару ложок кіноа можна додати у фруктові смузі для текстури (але в такому разі при варінні – ніякої солі).
Кіно́а (Лат. Chenopōdium quīnoa), або Квіноа, або Кiнва (кечуа kinwa) – хлібна зернова культура, що відноситься до псевдозернових, однорічна рослина, вид роду Марь (Chenopodium) сімейства Амарантові (Amaranthaceae), що росте на схилах Анд в Південній Америці.