Як роблять протеїн?

Його одержують шляхом фільтрації сироватки через дрібні мембрани, через які крім білкових фракцій проходить деяка кількість жирів та лактози.. Тому цей вид сироваткового протеїну вважається не сконцентрованим за білковою складовою (40-85%).

Сироватковий – це найпоширеніший вид, роблять його із сироватки молока. Він буває кількох видів: – звичайний сироватковий протеїн (Як правило, на банках пишуть Whey protein). Його особливістю є те, що у складі, крім білка, є невелика кількість вуглеводів та жирів.

Сир, молоко, горіхова суміш, банан, чайна ложка натурального меду. Складові збиваються за допомогою блендера. Використовується ця суміш між основними прийомами їжі. Кефір, вівсяні пластівці дрібного помелу, банан, мелена кориця або кориця в паличках (корицю можна замінити на ванілін).

Протеїни бувають різноманітні: за походженням, своїм амінокислотним складом, за джерелом отримання. Є сироваткові білки, які одержують із молочної сироватки. Вони бувають неочищеними у вигляді концентрату. З молочної сироватки також можна отримати ізолят, тобто чисті білки більш концентровану фракцію.

loading
×