Як роблять сухий портвейн?
У сусло вливають виноградний спирт міцністю 77% (100 л на 450 л сусла), за допомогою якого зупиняють ферментацію та піднімають міцність напою до 18-22%. Неперебродивший цукор залишається в портвейне, Надаючи йому характерну насолоду. Те саме можна сказати і про аромати, що зберігають яскравість та свіжість. Витримка.
Портвейни відрізняються за своїми характеристиками від інших вин. Всі різновиди портвейнів мають багатий, інтенсивний і дуже стійкий аромат та смак з високим вмістом алкоголю (зазвичай від 19% до 22% об.). Існує величезна різноманітність за кількістю цукру (від 70 до 140 г/л) та кольором.
Branco. Білий портвейн (порт. branco – білий) – Виготовляється виключно з білих сортів винограду і витримується у величезних дубових бочках (чанах) об'ємом 20.000 і більше літрів. Типові білі портвейни — молоді вина з вираженим фруктовим смаком.