Як розм'якшити цукрову мастику?

Як зробити мастику м'якою

  1. Найпростіший спосіб – покладіть мастику у мішечок, наповніть миску теплою водою і опустіть мішечок туди. …
  2. Якщо часу чекати ні, додайте ложечку будь-якої рослинної олії та акуратно розмішуйте з мастикою – через кілька хвилин вона стане м'якою і її можна буде використати.

Не поспішайте викидати засохлу кондитерську мастику. Цукрову масу ще можна реанімувати та використовувати за призначенням. Для цього покладіть її в герметичний контейнер і помістіть у гарячу воду або розігрійте в мікрохвильовій печі. Після цього ретельно розмішайте масу і за потреби додайте трохи цукрової пудри.

Так, при неправильній упаковці або надто тривалому зберіганні на повітрі мастика приходить у непридатність. Вона втрачає свою еластичність і кришиться. Мастика – Це свого роду цукрова паста. Її можна приготувати самостійно.

loading
×