Як розмочити суху папороть?
Папороть замочіть у великій кількості холодної води на 6:00, за цей час змініть воду три рази. Злийте воду. Залийте розмоклий папороть великою кількістю холодної води, посоліть та варіть при слабкому кипінні 30-40 хвилин до готовності. Він має стати м'яким, але не розкислим.
Свіжий папороть орляк на добу поміщають у ємність із холодною злегка підсоленою водою. Воду періодично змінюють. Після вимочування папороть необхідно опустити в каструлю з окропом, відварити (з моменту закипання) 2-3 хв. після чого його можна гасити чи смажити.
Відварюють пагони невеликими порціями у киплячій воді протягом 2-3 хвилин. Вкрай важливо на цій стадії підібрати співвідношення води, порції папороті і потужності нагрівача таким чином, щоб після опускання папороті в киплячу воду процес кипіння відновився протягом 2-3 хвилин.