Як розпарити зерно?

Варіння зерна і запарювання Для цього у велику каструлю необхідно налити 6 склянок води, а потім додати туди ж 2,5 склянки очищеної пшениці. Щоб вона добре запарилася, її слід наполягати щонайменше 5 годин. Після цього ємність слід поставити на вогонь і почекати, доки вода закипить.

Запарювання пшениці в термосі

  1. Насипаємо в термос близько двох склянок зерен злаку. …
  2. Заливаємо зерна окропом таким чином, щоб вода покривала пшеницю не менше ніж на два пальці. …
  3. Злегка підсолюємо та загвинчуємо кришку. …
  4. Періодично струшуємо термос, щоб зерна не злипалися.

Насипайте її відразу в киплячу воду і варіть 1:00. Для плову і каші необхідні ніжніші зерна, тому потрібно або подвоїти час їх варіння, або замочити пшеницю на ніч. Виливайте воду, у якій замочувалося зерно, лише в тому випадку, якщо вона брудна. Якщо вода чиста, варіть зерно прямо в ній.

loading
×